Bejgli kicsiben: mini változat húsvétra, cukormentesen
A bejgli a húsvéti és karácsonyi asztal elmaradhatatlan süteménye, de miért ne készíthetnénk el mini változatban, ráadásul cukormentesen? Ha szereted a hagyományos ízeket, de fontos számodra az egészségtudatos étkezés, ez a recept neked szól! A mini bejglik nemcsak mutatósak, hanem praktikusak is. Mutatom, hogyan készítheted el őket egyszerűen és egészségesebb módon!
Bejgli kicsiben hozzávalók
Mákos töltelékhez:
- 200 g darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 125 g kókuszvirág cukor
- 40 g darált keksz (Korpovit)
- 125 g forró víz
Diós töltelékhez:
- 200 g darált dió
- 125 g kókuszvirág cukor
- 40 g darált keksz (Korpovit)
- 125 g forró víz
- 1 narancs reszelt héja (elhagyható)
Első lépésként készítsd el a töltelékeket. Míg készül és pihen a tészta, addigra kellően kihűlnek és a megfelelő állagúra „alakulnak”.
A tészta dagasztáshoz tegyél mindent a dagasztó gépbe és dagaszd ki a tésztát.
Dagasztás után 1 óra pihentetés következik hűtőszekrényben. Csomagold be fóliába a tésztádat és helyezd el a hűtőben.
A pihentetési idő lejártát követően, nyújtsd ki a tésztádat kb. 3 mm vékonyra.
Helyezd el a töltelékeket a fenti képeken látott módon. Hajtsd rá a töltelékre a tésztát, jól nyomkodd össze, majd vágd fel kisebb darabokra és sorakoztasd a tepsire őket.
A bejgli kicsiben: mini változat húsvétra, cukormentesen kenéséhez 1 db szétválasztott tojásra lesz szükséged.
- Kendd meg őket alaposan a tojássárgájával! Ezután mehetnek a hűtőbe, teljes száradásig.
- Száradás után alaposan kendd le őket a fehérjével. Szintén száradásig hűtőbe tesszük őket.
- Ezt követően 180 fok, alul-felül sütés (villany sütőben). Egy jó 25-30 perc kell nekik körülbelül, de sütő függő!