Receptek
Brokkolis-camembert sajtos csirkemell

Brokkolis-camembert sajtos csirkemell

A karakteres ízek kedvelőinek ajánlom ezt a brokkolis-camembert sajtos csirkemell receptet. A camembert, a csirkemell és a brokkoli zseniális hármast alkot. A köretnek választott bulgur pedig felteszi a koronát erre az ételre.

Nézzük a brokkolis-camembert sajtos csirkemell hozzávalóit:

brokkolis camembert sajtos csirkemell
Brokkolis-camembert sajtos csirkemell hozzávalói

A brokkolis-camembert sajtos csirkemell előkészítése

  • A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük vagy kivesszük a fagyasztóból.
  • Egy teáskanálnyi kókuszzsírral 5-10 percig előpároljuk. A fagyasztotthoz nem kell vizet adnunk, az ereszt annyit, amennyi elegendő az előpároláshoz. A friss alá öntsünk maximum fél dl vizet.
  • A brokkoli még roppanós legyen, amikor kivesszük a serpenyőből. Így szépen egyben marad a sütés során is.
  • A csirkemelleket egy éles késsel szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • A camembert sajtot szeletekre vágjuk és ráfektetjük az előkészített csirkemellre.
  • Egy evőkanálnyi étolajat végig csorgatok a tepsiben, majd elhelyezem benne az előpárolt brokkolit.
  • A brokkolik tetejére rápakolom a camembertes csirkemellet, majd az egészet megszórom még egy-két csipet majorannával.

A brokkolis-camembert sajtos csirkemell sütése

brokkolis-camembert sajtos csirkemell
  • Behelyezzük a sütőbe a brokkolis-camembert sajtos csirkemellel megpakolt tepsit. 170-180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük a hús és a brokkoli puhaságát. Amikor lágyan belemegy a tű/kés, akkor kivesszük a sütőből és melegen bulgurral tálaljuk.

A bulgur elkészítése köretnek recepthez katt.

További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre. A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

Iratkozz fel a hírlevélre!

* kötelező mezők
Adatvédelmi irányelv *

Adatvédelmi irányelv

brokkolis camembert sajtos csirkemell
brokkolis-camembert sajtos csirkemell
0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.