Receptek
Brokkolis-camembert sajtos csirkemell
A karakteres ízek kedvelőinek ajánlom ezt a brokkolis-camembert sajtos csirkemell receptet. A camembert, a csirkemell és a brokkoli zseniális hármast alkot. A köretnek választott bulgur pedig felteszi a koronát erre az ételre.
Nézzük a brokkolis-camembert sajtos csirkemell hozzávalóit:

A brokkolis-camembert sajtos csirkemell előkészítése
- A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük vagy kivesszük a fagyasztóból.
- Egy teáskanálnyi kókuszzsírral 5-10 percig előpároljuk. A fagyasztotthoz nem kell vizet adnunk, az ereszt annyit, amennyi elegendő az előpároláshoz. A friss alá öntsünk maximum fél dl vizet.
- A brokkoli még roppanós legyen, amikor kivesszük a serpenyőből. Így szépen egyben marad a sütés során is.
- A csirkemelleket egy éles késsel szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A camembert sajtot szeletekre vágjuk és ráfektetjük az előkészített csirkemellre.
- Egy evőkanálnyi étolajat végig csorgatok a tepsiben, majd elhelyezem benne az előpárolt brokkolit.
- A brokkolik tetejére rápakolom a camembertes csirkemellet, majd az egészet megszórom még egy-két csipet majorannával.
A brokkolis-camembert sajtos csirkemell sütése

- Behelyezzük a sütőbe a brokkolis-camembert sajtos csirkemellel megpakolt tepsit. 170-180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük a hús és a brokkoli puhaságát. Amikor lágyan belemegy a tű/kés, akkor kivesszük a sütőből és melegen bulgurral tálaljuk.
A bulgur elkészítése köretnek recepthez katt.
További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre. A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

0
Tags :