Felkészülés a várandósságra
Felkészülés a várandósságra… A magzat egészsége nagyban függ attól, hogy milyen volt a szülei egészségi állapota a fogantatás pillanatában… Hogyan készültem én az első gyermekemnél és mi változott a második terhességem előtt? Készüljünk együtt a várandósságodra!
Felkészülés a várandósságra: Mit tettem én 3 hónappal a fogantatás előtt?
- Felhagytam a fogamzásgátló tabletta szedésével
Első gyermekünk megfoganása előtt ugyanis hosszú évekig szedtem ezeket a tablettákat. Az első és a második gyermekem születése között 5 év fog eltelni és ez idő alatt nem szedtem már fogamzásgátló tablettát.
- Orvosi vizsgálatokra jártam
Ellenőriztettem a vérképemet, csináltattam rákszűrést, ultrahangokat.
- Egészségesen táplálkoztam
Ha még nem olvastad el a Rólam részt, ajánlom figyelmedbe, hiszen itt részletesen kibontom azt, hogy miért volt szükségem teljes életmódváltásra és miért kellett már jóval a várandósság tervezése előtt megválogatnom azt, hogy milyen táplálékot viszek be a szervezetembe.
Miket kerültem el?
- Finomított cukrot
- Finomított lisztet
- Tartósítószeres termékeket
- Színezékekkel, ízfokozókkal dúsított ételeket
- Guargumit tartalmazó dolgokat
- Állati eredetű tejtermékeket
Tetszik? Akkor legyél rendszeres olvasóm!
Iratkozz fel a hírlevelemre!
Felkészülés a várandósságra: miket vezettem be az életembe?
- Teljes kiőrlésű termékeket
- Növényi tejeket
- Minőségi táplálék kiegészítőket, külön figyelmet fordítva a bélflórámra
- Napi 2-3 liter vízfogyasztást
- Napi 4-5-szöri étkezést zöldségekkel, gyümölcsökkel
- Rendszeres mozgást
- Az ételeimet saját magam készítem el. A receptjeimért kattints!
Várandósság alatti táplálkozás
Erős tévhit, hogy „kettő helyett kell enned”. A mennyiség helyett inkább a minőségre érdemes odafigyelni.
A változatos táplálkozás lenne a cél, viszont amikor az első trimeszteri rosszul létek szabják meg, hogy mit tudsz megenni, az igencsak boríthatja ezt az elvet.
Az első terhességemnél reggeli rosszul létek kínoztak az első trimeszterben. A negyedik-ötödik hónapra ezek teljesen elmúltak.
A második gyermekemnél a terhesség teljes idejére elmondható az émelygés és a hányinger. Különböző napszakokban érkezik és pontosan azt sem tudom megmondani, hogy milyen étel okozza, mert nem csak egy bizonyos étel váltja ki.
Azért beszélek jelen időben, mert a cikk megírásának pillanatában épp a 36.-ik terhességi hétben járok. 😊
Puffogtathatnék különböző tippeket, hogy mit egyél reggelire, ebédre, vacsorára és mi legyen a főétkezések közötti táplálékod, de nem tudok olyan tanácsot adni, ami teljesen reális lenne.
Nagyon sok esetben az történt nálam, hogy egyik nap kívánta a szervezetem például a joghurtot, másnap már rosszul voltam tőle. Volt, hogy vajas kenyéren éltem egész nap, mert az esett jól. Volt, hogy attól is rosszul lettem… Amit konzekvensen eltudok mondani azért, hogy a saját péksütijeim/kenyereim sokat segítettek. 😊
Ami nekem nagyon bevált még és nagyon szomjazta a szervezetem, az a natúr aloe vera gél és a probiotikum kettőse. Reggel éhgyomorra, hidegen fogyasztottam a natúr aloe vera gélt, így elkerült a gyomorégés. A hányinger pedig sokkal később jelentkezett.
A probiotikumnak azért volt/van jelentősége, hogy a bélflórámat rendben tartsa. Engem a terhesség teljes szakaszában elkerültek a székrekedéssel vagy hasmenéssel járó kellemetlen tünetek.
Ezen termékeket első gyermekem születését követően vezettem be az életünkbe, mert Zsombi nagyon hasfájós baba volt, én pedig küzdöttem az ekcémával… (Rólam részben olvashatsz erről). Sok mindent kipróbáltunk Zsombi pocijára, de olyan gyorsan és olyan tartósan semmi más nem hozott eredményt, mint a natúr aloe gél.
Így nem csak az életünk részévé vált, a reggeleink főszereplője lett. 😊
Beszereznéd a termékeket? Katt a lenti gombra és már rendelheted is!