Receptek
Gyors házi kifli

Gyors házi kifli

Gyors házi kifli kicsit másképp! Ez a recept olyan összetevőket tartalmaz, melyeket könnyű beszerezni, viszont általuk egy egészségesebb házi kiflit vehetünk ki a sütőből.

Nézzük a gyors házi kifli hozzávalóit:

gyors házikifli
Hozzávalók

A gyors házi kifli elkészítése

gyors házi kifli
  • 150 ml zabtejet és 150 ml vizet kimérünk egy pohárba. (én így vegyítve langyosra melegítem)
  • Melegítés után mehet bele az 1kk kókuszvirág cukor, majd a 25g élesztő. Hagyjuk felfutni.
  • 100g vajat kimérünk, majd megolvasztunk.
gyors házi kifli

Jöhet a lisztes keverék:

  • 300g Miscela di cereali gabonakeverék (Auchanból beszerezhető)
  • 100g világos roszliszt
  • 200g világos tönköly liszt
  • 50g magkeverék
  • Ízlés szerint só

Amint felfutott az élesztő, keverjünk össze mindent dagasztó géppel, vagy kézzel. Az eredmény egy könnyen nyújtható tészta lesz.

A gyors házi kifli sütése

A sütőt alul-felül sütésre állítjuk, és 50 fokra előmelegítjük.

Ezt követően kelesztés nélkül, lisztezett felületre borítjuk a gyors házi kifli tésztáját. Kettévágjuk, és kör alapot nyújtunk mind a két részből.

A kör alapokat 8-8 részre osztjuk, majd alulról felfelé haladva egyesével felcsavarjuk a cikkeket.

gyors házi kifli

Miután felsorakoztattuk őket a tepsiben, mehetnek is a sütőbe 15 percre. A 15 perc leteltét követően a gyors házi kifliket lekenjük zabtejjel, a sütőt felcsavarjuk 175 fokra, teszünk a sütő aljába vizet. (Egy erre alkalmas tálba, vagy tepsibe) és újabb 15-20 percre visszatoljuk a kifliket. (Sütő függő a sütési idő)

Amikor már ízlésünknek megfelelően arany barnák, húzzuk ki a gyors házi kifliket és rácsos felületen hűtsük ki őket.

További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre. A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

Iratkozz fel a hírlevélre!

* kötelező mezők
Adatvédelmi irányelv *

Adatvédelmi irányelv

gyors házikifli
Egyél jól legyél jól

0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.