Gyors házi kifli
Gyors házi kifli kicsit másképp! Ez a recept olyan összetevőket tartalmaz, melyeket könnyű beszerezni, viszont általuk egy egészségesebb házi kiflit vehetünk ki a sütőből.
Nézzük a gyors házi kifli hozzávalóit:

A gyors házi kifli elkészítése

- 150 ml zabtejet és 150 ml vizet kimérünk egy pohárba. (én így vegyítve langyosra melegítem)
- Melegítés után mehet bele az 1kk kókuszvirág cukor, majd a 25g élesztő. Hagyjuk felfutni.
- 100g vajat kimérünk, majd megolvasztunk.

Jöhet a lisztes keverék:
- 300g Miscela di cereali gabonakeverék (Auchanból beszerezhető)
- 100g világos roszliszt
- 200g világos tönköly liszt
- 50g magkeverék
- Ízlés szerint só
Amint felfutott az élesztő, keverjünk össze mindent dagasztó géppel, vagy kézzel. Az eredmény egy könnyen nyújtható tészta lesz.
A gyors házi kifli sütése
A sütőt alul-felül sütésre állítjuk, és 50 fokra előmelegítjük.
Ezt követően kelesztés nélkül, lisztezett felületre borítjuk a gyors házi kifli tésztáját. Kettévágjuk, és kör alapot nyújtunk mind a két részből.
A kör alapokat 8-8 részre osztjuk, majd alulról felfelé haladva egyesével felcsavarjuk a cikkeket.

Miután felsorakoztattuk őket a tepsiben, mehetnek is a sütőbe 15 percre. A 15 perc leteltét követően a gyors házi kifliket lekenjük zabtejjel, a sütőt felcsavarjuk 175 fokra, teszünk a sütő aljába vizet. (Egy erre alkalmas tálba, vagy tepsibe) és újabb 15-20 percre visszatoljuk a kifliket. (Sütő függő a sütési idő)
Amikor már ízlésünknek megfelelően arany barnák, húzzuk ki a gyors házi kifliket és rácsos felületen hűtsük ki őket.
További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre. A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.
