Édes sütemények
Nutellás kifli
Nagy kedvenc nálunk a nutellás kifli. Na, de nem csak azért mert nagyon finom és pikkpakk elfogy, hanem azért is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető. Mutatom neked!
Nézzük a nutellás kifli hozzávalóit:

A nutellás kifli elkészítése

- 250g fehér tönkölybúza lisztet és 150g teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet kimérünk,
- Hozzáadunk 3ek kókuszvirág cukrot. Összekeverjük őket.
- 150ml zabtejet langyosra melegítünk, hozzáadunk 1tk kókuszvirág cukrot, majd beletesszük a 25g élesztőt is. Felfuttatjuk.
- Miután felfutott az élesztőnk hozzáadjuk a lisztes keverékhez, az 50g olvasztott vajjal együtt.
A nutellás kifli kelesztése és formázása
- Miután összeállt a tésztánk, 1 órát pihentetjük.
- A megkelt tésztánkat ketté vágjuk, majd mind a kettő tésztát kör alakúra nyújtjuk. Nagyjából legyenek egyformák, mert fedniük „kell” egymást.

- Az első tésztánkra rákenjük a nutellát, majd erre a tésztára ráfektetjük a második kör alakú tésztánkat.
- Picit még nyújthatunk rajta, formázhatjuk, ha úgy ítéljük meg, hogy szükséges.
- Ezt követően cikkekre vágjuk a kifliket. Én kisebb kifliket szoktam csinálni, ezért 16 részre vágtam.
- Alulról felfelé feltekerjük őket és felsorakoztatjuk a tepsire.
A nutellás kifli sütése
A sütőt melegítsük elő alul-felül 50 fokra. Mehetnek be a kiflik 15 percre.

- A 15 perc lejárta után kenjük le a kifliket zabtejjel, vagy tojással. Én zabtejet használtam.
- Állítsuk a sütőt 180 fokra, tegyünk az aljába vizet és további 10-15 perc alatt süssük készre a kifliket.
Figyeljük őket, nehogy megégjenek, mert sütő függő a sütési idő és nagyon könnyen túlsüthetjük őket, ami miatt a pihe-puha kiflik keménnyé válnak.
További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre.
A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

0
Tags :