Sárgarépa fasírt recept – Egészséges és isteni finom!
Ha egy könnyen elkészíthető, egészséges és finom vegetáriánus ételt keresel, akkor a sárgarépa fasírt tökéletes választás! Ropogós külső, fűszeres, omlós belső – és mindezt hús nélkül! Nemcsak önmagában finom, hanem körettel, szendvicsben vagy mártogatóssal tálalva is fantasztikus. Ráadásul tele van vitaminokkal és rostokkal, így nemcsak finom, hanem tápláló is. Nézd meg a receptet, és próbáld ki te is!
Sárgarépa fasírt hozzávalók
Az 50 g zabpelyhet forrázd le és hagyd, hogy magába szívja a vizet.
Reszeld le a sárgarépát, adj hozzá 1 db tojást, fél fej apróra vágott hagymát, 1 kisebb darab fokhagymát, sót, borsot, piros paprikát ízlés szerint.
Miután a zabpehely magába szívta a vizet, add hozzá a sárgarépás keverékhez.
Ha nem állna össze a keverék, tegyél hozzá 1- 2 ek zsemlemorzsát.
Egyéb esetben a zsemlemorzsára csak a formázás után lesz szükséged. Sütés előtt forgasd meg benne a fasírtokat.
Melegíts fel 1-2 ek kókuszzsírt és süsd ki benne a fasírtokat.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂