Receptek
Teljes kiőrlésű lángos
Ekcémásként és laktóz érzékenyként a hagyományos értelemben vett lángos nálam kizárt. Emiatt megalkottam ezt az isteni finom, kívül ropogós, belül omlós teljes kiőrlésű lángos receptet.
Nézzük a teljes kiőrlésű lángos hozzávalóit:

A teljes kiőrlésű lángos elkészítése

- 350g krumplit megfőzünk, majd áttörjük a krumplinyomón.
- 300ml vizet langyosra melegítünk, hozzáadunk egy 1tk kókuszvirág cukrot, majd a 25g élesztőt. Felfuttatjuk az élesztőt.
- Kimérjük a 450g teljes kiőrlésű tönköly lisztet és az 50g fehér tönköly lisztet. Adunk hozzá 1-2ek sót, (Ízlés kérdése) majd mehet bele 1 db tojás is.
- Ehhez a lisztes keverékhez adjuk a felfutott élesztőt és az áttört krumplit is.
- Miután minden hozzávaló megvan, dagasszuk ki a teljes kiőrlésű lángos tésztánkat. Én dagasztógépet használtam ehhez a művelethez.
- Egy kissé ragacsos állaga lesz a teljes kiőrlésű lángos tésztánknak, de ettől ne ijedjünk meg.
A teljes kiőrlésű lángos kelesztése
Dagasztás után lisztezett felületre borítjuk a teljes kiőrlésű lángos tésztánkat, vagy hagyjuk a keverő tálba úgy, hogy a keverő tál aljára lisztet szórunk.

- Letakarva 1 órát kelni hagyjuk.
- Miután megkelt a teljes kiőrlésű lángos tésztánk, gombócokat formázunk belőle. Ízlés szerint, ki mekkora méretű teljes kiőrlésű lángosokat szeretne enni.
- Ezt követően visszatakarjuk a gombócokat és várunk még 15 percet.
A teljes kiőrlésű lángos formázása
- Miután 15 percet pihentek a teljes kiőrlésű lángos golyócskák, felforrósítjuk a serpenyőben a kókuszzsírt.
- A kókuszzsír mennyiségét úgy tudnám meghatározni, hogy ne lepje el teljesen a teljes kiőrlésű lángosokat, viszont a lángosok „kényelmesen tudjanak úszkálni” benne.

- A teljes kiőrlésű lángos gombócokat miután forró a kókuszzsírunk, egyesével kinyújtjuk (széthúzogatjuk óvatos mozdulatokkal.) és kisütjük.
- A lángos sütése cikkemben megmutatom, hogyan sütöm én a teljes kiőrlésű lángosokat.
- A sajtos tejfölös lángos receptnél pedig kiderül, hogy én mivel helyettesítem a nekem problémákat okozó tejfölt.
Még több receptért és kulisszatitkokért csatlakozz Facebook zárt közösségünkbe.
Az ingyenes receptgyűjteményedért iratkozz fel a hírlevelemre.
A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak egy ingyenes receptgyűjteménnyel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

0
Tags :