Receptek
Teljes kiőrlésű lángos

Teljes kiőrlésű lángos

Ekcémásként és laktóz érzékenyként a hagyományos értelemben vett lángos nálam kizárt. Emiatt megalkottam ezt az isteni finom, kívül ropogós, belül omlós teljes kiőrlésű lángos receptet.

Nézzük a teljes kiőrlésű lángos hozzávalóit:

teljes kiőrlésű lángos
Teljes kiőrlésű lángos

A teljes kiőrlésű lángos elkészítése

Teljes kiőrlésű lángos
  • 350g krumplit megfőzünk, majd áttörjük a krumplinyomón.
  • 300ml vizet langyosra melegítünk, hozzáadunk egy 1tk kókuszvirág cukrot, majd a 25g élesztőt. Felfuttatjuk az élesztőt.
  • Kimérjük a 450g teljes kiőrlésű tönköly lisztet és az 50g fehér tönköly lisztet. Adunk hozzá 1-2ek sót, (Ízlés kérdése) majd mehet bele 1 db tojás is.
  • Ehhez a lisztes keverékhez adjuk a felfutott élesztőt és az áttört krumplit is.
  • Miután minden hozzávaló megvan, dagasszuk ki a teljes kiőrlésű lángos tésztánkat. Én dagasztógépet használtam ehhez a művelethez.
  • Egy kissé ragacsos állaga lesz a teljes kiőrlésű lángos tésztánknak, de ettől ne ijedjünk meg.

A teljes kiőrlésű lángos kelesztése

Dagasztás után lisztezett felületre borítjuk a teljes kiőrlésű lángos tésztánkat, vagy hagyjuk a keverő tálba úgy, hogy a keverő tál aljára lisztet szórunk.

teljes kiőrlésű lángos
  • Letakarva 1 órát kelni hagyjuk.
  • Miután megkelt a teljes kiőrlésű lángos tésztánk, gombócokat formázunk belőle. Ízlés szerint, ki mekkora méretű teljes kiőrlésű lángosokat szeretne enni.
  • Ezt követően visszatakarjuk a gombócokat és várunk még 15 percet.

A teljes kiőrlésű lángos formázása

  • Miután 15 percet pihentek a teljes kiőrlésű lángos golyócskák, felforrósítjuk a serpenyőben a kókuszzsírt.
  • A kókuszzsír mennyiségét úgy tudnám meghatározni, hogy ne lepje el teljesen a teljes kiőrlésű lángosokat, viszont a lángosok „kényelmesen tudjanak úszkálni” benne.
Teljes kiőrlésű lángos
  • A teljes kiőrlésű lángos gombócokat miután forró a kókuszzsírunk, egyesével kinyújtjuk (széthúzogatjuk óvatos mozdulatokkal.) és kisütjük.
  • A lángos sütése cikkemben megmutatom, hogyan sütöm én a teljes kiőrlésű lángosokat.
  • A sajtos tejfölös lángos receptnél pedig kiderül, hogy én mivel helyettesítem a nekem problémákat okozó tejfölt.

Még több receptért és kulisszatitkokért csatlakozz Facebook zárt közösségünkbe.

Az ingyenes receptgyűjteményedért iratkozz fel a hírlevelemre.

A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak egy ingyenes receptgyűjteménnyel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

Iratkozz fel a hírlevélre!

* kötelező mezők
Adatvédelmi irányelv *

Adatvédelmi irányelv

Teljes kiőrlésű lángos
Teljes kiőrlésű lángos
0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.