Receptek
Teljes kiőrlésű sajtos stangli
Ezzel a teljes kiőrlésű sajtos stangli recepttel a család kedvence leszel. Nincs órákig a konyhában talpalás, nincs hajtogatás és kelesztgetés. Minimális időráfordítás, maximális íz élmény. Puha, omlós és eteti magát.
Nézzük a teljes kiőrlésű sajtos stangli hozzávalóit:

A teljes kiőrlésű sajtos stangli elkészítése

- Kimérjük a 250g teljes kiőrlésű búzalisztet
- a 200g fehér tönkölybúza lisztet
- a 100 g világos rozslisztet
- és az 1ek sót
Összekeverjük őket.
- 100g vajat megolvasztunk
- 150ml víz és 150ml zabtej keverékét langyosra melegítünk, hozzáadunk 1tk kókuszvirág cukrot, majd 25g élesztőt

- Miután felfutott az élesztőnk, beleöntjük a lisztes keverékbe az olvasztott vajjal együtt
- Hozzáadunk 25g reszelt sajtot (nálam ez trappista)
Laza, de nem ragacsos teljes kiőrlésű sajtos stangli tésztát kapunk.

- A teljes kiőrlésű sajtos stangli tésztát henger alakúra sodorjuk és 9 részre osztjuk. (Aki kisebb sajtos stanglikat szeretne, az oszthatja 12 vagy több részre is a tésztát.) Mindegyik golyócskát ovális formára nyújtjuk, majd alulról feltekerjük.
A teljes kiőrlésű sajtos stangli sütése
- Melegítsük elő a sütőt alul-felül programon 50 fokra.
- Miután sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztük a teljes kiőrlésű sajtos stanglikat, mehetnek a sütőbe 15 percre.

- A 15 perc letelte után húzzuk ki a tepsit és kenjük le zabtejjel a teljes kiőrlésű sajtos stanglikat.
- Ezután mehet rá az ízlés szerinti reszelt sajt. (Én trappista sajttal szórtam meg.)
- A sütőt állítsuk 175 fokra, tegyünk vizet a sütő aljába és toljuk vissza a teljes kiőrlésű sajtos stanglikat további 15-20 percre. Sütő függő a sütési idő.
További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre. A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

0
Tags :