Vajas kifli házilag
Álom puha vajas kifli házilag! Nekem személy szerint ez a kedvenc receptem, mert olyan pihe-puha vajas házi kifliket kapunk ebből a receptből, hogy hmmm. Garantáltan mindenki megfogja emlegetni. 😉
Nézzük a vajas kifli házilag hozzávalóit:

A vajas kifli házilag elkészítése
- 150 ml zabtejet és 1tk kókuszvirág cukrot kimérünk egy pohárba, langyosítjuk, majd mehet bele a 25g élesztő. Hagyjuk felfutni.
- 100g vajat kimérünk, majd megolvasztunk.

Jöhet a vajas kifli házilag lisztes keveréke:
- 300g teljes kiőrlésű búzalisztet,
- 200g fehér tönköly lisztet,
- 140g natúr joghurtot és ízlés szerinti sót összekeverünk.
- Ha felfutott az élesztőnk, azt is a keverékhez adjuk és kidagasztjuk a házi vajas kiflink tésztáját.
Dagasztást követően kinyújtjuk a tésztát, megkenjük vajjal, majd felhajtogatjuk a tésztánkat négyzet alakúra. Megfordítjuk, hogy a hajtás legyen alul, majd ismét kinyújtjuk kör alakúra és ekkor már cikkekre vágjuk.
(Én általában ketté vágom a tésztámat még nyújtás előtt és két részletben nyújtok kör alapot, mert én így könnyebben tudok dolgozni a tésztával, illetve mi a kisebb kifliket szeretjük.)
Miután cikkekre vágtuk a tésztánkat, csavarjuk fel alulról mindegyiket. Sorakozó a tepsire!
A vajas kifli házilag sütése

- A sütőt alul-felül sütésre állítjuk, és 50 fokra előmelegítjük.
- Miután felsorakoztattuk a házi vajas kifliket a tepsiben, mehetnek is a sütőbe 15 percre.
- A 15 perc leteltét követően a házi vajas kifliket lekenjük zabtejjel, a sütőt felcsavarjuk 175 fokra, teszünk a sütő aljába vizet. (Egy erre alkalmas tálba, vagy tepsibe) és újabb 15-20 percre visszatoljuk a kifliket. (Sütő függő a sütési idő) Amikor már ízlésünknek megfelelően arany barnák, húzzuk ki a házi vajas kifliket és rácsos felületen hűtsük ki őket.
Az ingyenes receptgyűjteményedért iratkozz fel a hírlevelemre.
A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak egy ingyenes receptgyűjteménnyel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.
