Banános fagyi házilag
Szeretnél egy szuper, házi banános fagyi receptet? Ez a banános fagyi házilag recept krémes, könnyed, nagyon finom és fagyi gép nélkül elkészíthető. Laktóz érzékenyként én nem tudom a hagyományos értelemben vett fagyikat fogyasztani, ezért megalkottam a saját verziómat.
Nézzük a banános fagyi házilag hozzávalóit:

A banános fagyi házilag kulisszatitkok
A banános fagyi házilag hozzávalói közül elsőként a banánokat tesszük be a fagyasztóba legalább 6 órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakát vagy még többet áll a fagyasztóban a banán. Több adaghoz való banánt is tárolhatunk a fagyasztóban.
A banános fagyi házilag az elkészítést követően azonnal fogyasztható, vagy ha gombócozni szeretnénk, akkor egy 3-4 órával az elkészítést követően. A banános házi fagyinak ugyanis az aprítást követően legalább ennyi időre van szüksége, hogy gombócozható állagúra fagyjon.
Még egy jó tanács vagy inkább tapasztalat: érdemes akkora mennyiséget csinálnunk, ami el is fogy még aznap vagy maximum másnap, mert több napi fagyasztás után már nem olyan finom a banános fagyink. 🙂
A banános fagyi házilag elkészítése

- A 3 db fagyasztott banánt miután kivettük a fagyasztóból, állni hagyjuk egy 5-10 percig. Ezt követően felkarikázzuk őket, majd aprítógépbe dobáljuk.
- Eleinte a robotgépet alacsony fokozaton, ki-be kapcsolgatva kezdjük el használni. Attól függően, hogy mennyire viszi a gép, növelhetjük a fokozatot.
- Időnként keverjük át a banános házi fagyi keverékünket egy evőkanál segítségével. Ezáltal segítjük az aprítógép munkáját is, valamint így lesz szép krémes a banános fagyi házilag.
Még több kulisszatitokért csatlakozz Facebook zárt közösségünkbe.
Szeretnél egy ingyenes receptgyűjteményt?
Töltsd ki a lenti űrlapot és megajándékozlak egy ingyenes receptgyűjteménnyel. A receptgyűjteményen felül egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linket is küldök neked. 30% kedvezményre vágysz? Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!
