Édes sütemények
Rakott kifli

Rakott kifli

Az isteni rakott kifli, alias – mákos guba egy kicsit máshogy. Zabtejjel, kókuszvirág cukorral és egy pici mézzel megbolondítva. Isteni!

Nézzük a rakott kifli hozzávalóit:

rakott kifli
Rakott kifli

A rakott kifli elkészítése

rakott kifli
  • Az 500ml tejhez hozzáadjuk a vaníliás pudingport. Megfőzzük a vaníliás- mákos krémet.
  • Miután megfőtt a pudingunk, beletesszük a 2ek kókuszvirág cukrot és 2ek darált mákot. (A cukor és a mák is megszínezi a krémünket, ettől ne ijedjünk meg.)
  • Hagyjuk kihűlni

Eközben felkarikázzuk a megmaradt gyors házi kifliket (a gyors házi kifli receptért katt)

A rakott kifli összeállítása

rakott kifli
  • 1 adag krémet teszünk a tálba
  • Erre a krémre jön egy sor kifli
  • A kifliket én egy pici mézzel is „meglocsolom”
  • Aztán jöhet újra a krém, a kifli, a méz…
  • Egészen addig csináljuk ezt a folyamatot, amíg elfogy a kiflink
  • A legvégén krémmel borítjuk a rakott kiflit

A rakott kifli sütése

rakott kifli
  • A rakott kiflit 180 fokon 20-30 perc alatt, alul-felül sütésen összesütjük
  • Ízlés és sütő függő a rakott kifli sütési ideje

További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre.

A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.

Iratkozz fel a hírlevélre!

* kötelező mezők
Adatvédelmi irányelv *

Adatvédelmi irányelv

rakott kifli
Rakott kifli
0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .