Édes sütemények
Rakott kifli
Az isteni rakott kifli, alias – mákos guba egy kicsit máshogy. Zabtejjel, kókuszvirág cukorral és egy pici mézzel megbolondítva. Isteni!
Nézzük a rakott kifli hozzávalóit:
A rakott kifli elkészítése
- Az 500ml tejhez hozzáadjuk a vaníliás pudingport. Megfőzzük a vaníliás- mákos krémet.
- Miután megfőtt a pudingunk, beletesszük a 2ek kókuszvirág cukrot és 2ek darált mákot. (A cukor és a mák is megszínezi a krémünket, ettől ne ijedjünk meg.)
- Hagyjuk kihűlni
Eközben felkarikázzuk a megmaradt gyors házi kifliket (a gyors házi kifli receptért katt)
A rakott kifli összeállítása
- 1 adag krémet teszünk a tálba
- Erre a krémre jön egy sor kifli
- A kifliket én egy pici mézzel is „meglocsolom”
- Aztán jöhet újra a krém, a kifli, a méz…
- Egészen addig csináljuk ezt a folyamatot, amíg elfogy a kiflink
- A legvégén krémmel borítjuk a rakott kiflit
A rakott kifli sütése
- A rakott kiflit 180 fokon 20-30 perc alatt, alul-felül sütésen összesütjük
- Ízlés és sütő függő a rakott kifli sütési ideje
További hasznos tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre.
A hírlevélre való feliratkozásodért megajándékozlak a legjobb 5 péksütemény receptemmel és egy 5%-os kedvezményre jogosító vásárlói linkkel.
0
Tags :